ادبی

ساخت وبلاگ

آبکاری طلا

با توجه به قیمت بالا ولی مزایای بسیار عالی آبکاری طلا در صنعت برای قطعاتی با حساسیت بسیار بالا به کار برده می شود.
طلا فلزی است قیمتی، که در طبیعت زرد رنگ می باشد و به طور خالص یافت می شود. همانطور که می دانید طلا قابلیت کشش بسیار بالایی دارد و بسیار نرم است.
آبکاری طلا در مقابل اتمسفر، آب، محلول های نمکی و اسید ها آسیب ناپذیر است. تنها تیزاب یا اسید کلرئیدریک با داشتن اکسید کننده ها طلا قادر به انحلال طلا است.
آبکاری طلا به چندین روش انجام می پذیرد. از میان روش های موجود شرکت قطعه پوشش کار به روش های زیر به مشتریان خود ارائه خدمت می نماید.
آبکاری انواع مختلفی دارد که شامل آبکاری طلا تزیینی، آبکاری طلا اسیدی، آبکاری طلا آلیاژی، آبکاری طلا سولفیتی و می شود.

آبکاری سولفیتی طلا

توزیع یکنواخت آبکاری سولفیتی طلا و دانه بندی ظریف و براق آن سبب شده این پوشش بسیار زیبا و منحصر به فرد شود. دیگر مزیت آبکاری سولفیتی طلا، قدرت پرتاب بالاست.

آبکاری طلا اسیدی

آبکاری طلا اسیدی دارای طیف گسترده ای از رنگها می باشد که از بین آنها می توان به رنگهای زرد، پرتقالی، سبز، بنفش اشاره نمود.

همانطور که از اسم این نوع پوشش پیداست، PH آن در محدوده PH اسیدی قرار دارد.این پوشش در برابر خوردگی و سایش بسیار مقاوم بوده و از دوام بالایی برخوردار است و همچنین دارای ثبات رنگ قابل توجهی می باشد.

مهمترین پوشش تعریف شده آبکاری طلای اسیدی است که درصد خلوص آن 99.99% می باشد. سختی این پوشش به نوع و میزان ترکیبات داخل وان بستگی دارد. 

آبکاری طلا تزئینی

ضخامت این پوشش بطور معمول بین 3 _ 0.5 میکرون می باشد که برای جواهرات و ساعت ها ضخامت 2.5 – 0.75 میکرون مناسب می باشد.

این نوع آبکاری طلا ، رایج ترین شیوه ی آبکاری است که کاربردی تزیینی دارد و برای پوشش بر روی لوسترها، شیرآلات ساختمان، زیورآلات، قاب عکس و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.

همانطور که گفته شد پوشش طلای سیانیدی، پرکاربردترین پوشش برای مصارف تزیینی می باشد که یکی از دلایل آن رنگ بندی متنوع آن است.

این رنگ بندی شامل سبز، سفید، زرد، صورتی، قرمز می باشد. اغلب برای افزایش کیفیت آبکاری سیانیدی، از پوشش های زیرلایه ی نیکل براق استفاده می شود که این زیرلایه زیبایی خاص و جلوه ی چشم نوازی به آبکاری می دهند.

آبکاری آلیاژی طلا

خصوصیات آبکاری طلای آلیاژی به فلزی که با طلا رسوب داده می شود نیز بستگی دارد. این پوشش ثبات رنگ داشته و همچنین دوام بالایی دارد.

این نوع آبکاری طلا مانند دیگر آبکاری های طلا از مقاومت به خوردگی و سایش بالایی برخوردار است.

آلودگی جوی سبب اکسید شدن یک لایه ی سطحی از طلا می شود که این لایه سبب افزایش مقاومت فلز می شود. این نوع آبکاری آلیاژی برای لحیم کاری و جوشکاری بسیار مناسب است.

معمولا این پوشش ها در صنایع پزشکی و داندانپزشکی و مصارف صنعتی و هواپیمایی مورد استفاده هستند.

ادبی...
ما را در سایت ادبی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ادبی cermancermania بازدید : 91 تاريخ : سه شنبه 13 اسفند 1398 ساعت: 11:07

آبکاری قلع

قلع فلزی است براق، در درجه حرارت معمولی در مقابل آب و هوا مقاوم است و اسیدها و بازهای ضعیف به سختی روی آن اثر می گذارند. قابلیت کشش کامل، دارای رنگ سفید نقره ای، حتی در درجه حرارت اطاق به صورت صفحات نازک تورق پذیر است.
در داخل اسید کلریدریک، قلع حل شده هیدروژن متصاعد می شود.
در مواد شوینده قلیایی، کروم و استنات تولید و هیدروژن آزاد می شود.
آبکاری قلع دارای رنگی سفید مایل به خاکستری می باشد.

چرا آبکاری قلع

آبکاری قلع علاوه بر زیبایی برای افزایش قابلیت رسانایی قطعه استفاده می گردد.
همچنین آبکاری  از قابلیت لحیم پذیری مطلوبی برخوردار است.
همچنین اعمال پوشش قلع بر روی هادیهای الکتریکی از نظر لحیمکاری بعدی بسیار اهمیت دارد.
پوشش قلع را می توان با روشهای غوطهوری گرم، آبکاری الکتریکی و جابه جایی شیمیایی (غوطه وری) ایجاد کرد.

قطعاتی که به طور عمده از آبکاری قلع سود میجویند

قطعات الکترونیکی از جمله پین ها، بردهای الکتریکی، مدارها و بسیاری از قطعاتی که وظیفه رسانایی برعهده دارند.
از آنجا که آبکاری قلع غیرسمی است در صنایع غذایی و کنسروسازی کاربرد وسیعی دارد.
آبکاری  را می توان بر روی فولاد و همچنین قطعات غیرآهنی پوشش داد.
روش آبکاری قلع با توجه به شکل و ابعاد قطعه مشخص می گردد. برای قطعاتی که ابعاد کوچکی دارند و تعداد زیاد آبکاری می شوند از وان گردان استفاده می شود زیرا استفاده از شابلون برای این قطعات یا غیرممکن می باشد یا توجیح اقتصادی نخواهد داشت.

خصوصیات آبکاری قلع

پوششی که از طریق آبکاری الکتریکی به دست می آید ممکن است مات یا براق باشد
شرکت قطعه پوشش کار آبکاری قلع مات و آبکاری  براق را به مشتریان خود عرضه میدارد.
این نوع آبکاری پوششی با ضخامت بالا و یکنواخت بر روی قطعات مورد نظر ایجاد می کند. 
همچنین تمام فرآیندها و مراحل آبکاری  در داخل شرکت صورت می پذیرد که این امر سبب کیفیت بالاتر آبکاری  شده / 20 سال سابقه ی درخشان ما در آبکاری، ضمانتی است برای اشخاصی که در پی کیفیت برتر هستند.
آبکاری قلع الکترولیز اغلب برای قطعاتی با ابعاد بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد. 

آیا آبکاری قلع انتخابی محبوب است؟ 

شاید مهمترین دلیل برای آبکاری قلع به این خاطر است که این فرآیند بسیار مقرون به صرفه است و به دلیل دسترسی آسان به فلز قلع، ای فلز قیمت مناسب تری نسبت به فلزاتی مانند طلا، پلاتین و پلادیم دارد. قلع فلزی است براق٬ دارای رنگ سفید نقره‌ای٬ در درجه حرارت معمولی در مقابل آب و هوا مقاوم است و اسیدها و بازهای ضعیف به سختی روی آن اثر می‌گذارند. آبکاری  به رنگ سفید خاکستری است که بسته به نوع تقاضا این رنگ می تواند مات یا براق باشد. آبکاری براق، از درخششی زیبا برخوردار است.

ادبی...
ما را در سایت ادبی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ادبی cermancermania بازدید : 69 تاريخ : سه شنبه 13 اسفند 1398 ساعت: 11:04

آبکاری

اگر بخواهیم این فرآیند را به زبان ساده بیان کنیم: فرض کنید که یک لایه طلا بر روی جواهر فلزی قرار داده شود تا ظاهر قطعه را بهبود بخشد. فلز پوشاننده یا پوشش (طلا) به آند (الکترود با بار مثبت) مدار الکتریکی متصل شده است، در حالی که قطعه جواهرات در کاتد (الکترود با بار منفی) قرار می گیرد. هر دو در یک محلول مخصوص الکترولیتی (حمام) غوطه ور هستند. آبکاری در این نقطه، یک جریان DC به آند داده می شود ، که اتم های فلزی را در طلا اکسید می کند و آنها را به حمام می اندازد. یونهای طلای حل شده در کاتد کاهش مییابند و روی قطعه طلا و جواهر قرار میگیرند. 

آبکاری چیست؟

آبکاری (Electropalting)، صنعت آمیخته با هنر شاید قدمتی چند هزار ساله داشته باشد.
تذهیب نیز یادگاری است که از ایام باستان به جا مانده که معادل امروزی این هنر همان آبکاری قلمی است که تنها تفوتش با تذهیب، الکتریکی بودن آن است.
با این حال پیوسته در حال پیشرفت است که یکی از نمونه های آن پیشرفت پوشش های نانو می باشد. امروزه این صنعت با پیشرفتهای چشمگیری که داشته یکی از مدرنترین صنایع به شمار می آید که ضمناً مرحله نهایی تولید در اکثرصنایع بزرگ و کوچک نیز هست.
تعریف دیگری که می توان از آن ارائه داد; فرآیندی است که با استفاده از جریان برق لایه ی نازکی از یک فلز روی سطح فلز دیگر رسوب داده می شود.
آبکاری الکتریکی به عنوان رسوب الکتریکی شناخته شده است، زیرا این فرآیند شامل قرار دادن یک لایه نازک فلزی بر روی سطح یک قطعه است که در این روش از جریان الکتریکی برای ایجاد واکنش مورد نظر استفاده می شود. 
جریان برق و عوامل احیاکننده ای که در این فرآیند مصرف می شوند نسبتاً ارزان هستند و این امر توجیه اقتصادی خوبی برای توسعه این روش است.


عوامل موثر بر نتیجه نهایی آبکاری

• ترکیب شیمیایی و دمای حمام
• سطح ولتاژ جریان الکتریکی
• فاصله بین آند و کاتد
• مدت زمان برنامه کاربردی جریان الکتریکی

تاریخچه آبکاری

تاریخ رسوب این فلزات را می توان به Luigi V.Brugnatelli ارتباط داد که احتمالا اولین بار در سال 1800 از طلا با استفاده از باطری الکتریکی با کمک دوست خود Allisandro Volta کشغ کرد و اسناد کشف های خود را در مجله Brugnatelli که توسط خودش انتشار می یافت بطور موثر ثبت می کرد که با توهین ناپلئون بناپارت و محدود کردن او توسط ناپلئون، این اسناد تقریباً 40 سال گم شد. 
با توسعه این صنعت در روسیه نیز پوشش مس، طلا، نقره در مقیاس های بزرگ صورت گرفت و صدها و هزاران مجسمه افراد معروف و مصنوعات مذهبی و همچنین صفحات مسی گنبد کلیسای جامع روسیه واقع در سن پترزبورگ مورد آبکاری قرار گرفت و سپس پوششهایی دیگری همچون رودیم و سایر فلزات گروه پلاتین و . . . اختراع گردید.
این اکتشافها به طور گسترده ای کاربرد پیدا کرد تا اینکه در نیمه دوم 1838 و اویل 1839 پوشش مس نیز اختراع گردید و توسعه یافت.
بعدها جان رایت از بیرمنگام انگلستان متوجه شد که سیانید پتاسیم الکترولیت مناسبی برای طلا و نقره بود. آثار او همراه با Elkington و Barrat منجر به تحولات دیگر و انجام چندین اختراع که در سال 1840 ثبت گردیده شده است. این اکتشاف و نوآوری ها پایه و اساس آبکاری مدرن امروزی طلا و نقره بود. پوشش طلا و نقره در سال 1842 به سرعت توسعه یافت و Elkington موفق به استفاده از فرآیندهای جدید شد از جمله قاب عکس، فریم عینک و قلم و . . . در فرانسه مطرح گردید که مورد استقبال رسمی ناپلئون سوم قرار گرفت.

فلزات آبکاری

فلزاتی که بطور معمول در آبکاری استفاده می شوند شامل روی، مس و قلع و همچنین فلزات گرانبها مانند طلا، نقره و پالادیوم هستند. 
علاوه بر بهبود ظاهر بستر و یا مواد پایه، آبکاری برای چند هدف دیگر استفاده می شود. یکی از اصلی ترین کاربردها افزایش مقاومت در برابر خوردگی می باشد.
آبکاری اغلب به عنوان یک پوشش قربانی استفاده می شود، به این معنی که قبل از مواد پایه دچار خرابی می شود.
پوشش دادن می تواند بصورت تک یا در ترکیب های مختلف (آلیاژها) رخ دهد که می توانند ارزش افزوده بیشتری داشته باشند. 
قیمت، ترکیب زیرلایه ها و نتیجه دلخواه، عوامل تعیین کننده مناسب ترین پوشش است.

سایر موارد استفاده معمول

• ساخت ضخامت سطحی
• افزایش مقاومت سطح در برابر عوامل مخربی مانند خوردگی
• بهبود رسانایی الکتریکی(مانند زمانی که یک لایه مس را روی یک مولفه الکتریکی قرار داده می شود

• آماده سازی سطوح برای چسبندگی بهتر قبل از نقاشی یا پوشش الکترونیکی
• کاهش اصطکاک
• حفاظت در برابر سایش سطوح
• بهبود یکنواختی سطح

مزایای آبکاری

1.اصطکاک را کاهش می دهد.
2.ظاهری زیبا را پدید می آورد.
3.یک مانع حفاظتی روی قطعه تشکیل می دهد.
4.هدایت الکتریکی را افزایش می دهد.
5.هیدروژن مازاد جذب می کند. 
6.از تشکیل مویه بر روی قطعه جلوگیری می کند.
7.ضخامت را افزایش می دهد.
8.می تواند خواص مغناطیسی داشته باشد.
9.سختی را افزایش می دهد.
10.نور و انرژی را جذب می کند.
11.از لکه شدن و کدر شدن ممانعت می کند.
12.مقاومت در برابر حرارت را افزایش می دهد.
13.چسبندگی را افزایش می دهد. آبکاری

ادبی...
ما را در سایت ادبی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ادبی cermancermania بازدید : 79 تاريخ : سه شنبه 13 اسفند 1398 ساعت: 10:52